HET ONTSTAAN VAN

KICKBOXING LIGHT

DE KICKBOKSCHOOL MET EEN FIJNE EN VERTROUWDE SETTING

Het idee kwam aan het einde van de lockdown. Ik wou samen met 2 vrienden weer fitter worden maar alles was nog dicht en je mocht alleen buiten samen komen. Deze 2 vrienden hadden nog geen ervaring maar ik wel. We spraken af en kwamen bij elkaar en keken naar elkaar van wat nu..

Ik nam uiteindelijk het initiatief en begon met dingen uitleggen en merkte dat ik er plezier aan beleefde! Hier en daar kwamen er wat mensen bij die ook het kickboksen wilden leren, dat deden we dus op openbare plekken, voornamelijk op het grasveld achter mijn huis.

Ik wou spullen kopen om te lenen aan mensen die het zelf niet hadden, dus begon ik met het vragen van een vergoeding. Zo kon ik mensen trainen die niet zeker wisten of ze het wel leuk zouden vinden.

In die tijd van het jaar was het nog redelijk goed weer, maar dat werd wat minder.In mijn achterhoofd had ik de herinnering aan een gesprek met een vriend, misschien wel van een jaar eerder. Hij vertelde toen dat hij een ruimte had die hij niet vaak gebruikte en dat iemand daar af en toe wel gebruik van kon maken.

Toen hij het vertelde had het geen speciale betekenis voor mij, maar toch was het mij bijgebleven al die tijd.Ik belde hem met de vraag of het nog steeds kon en ja!, zo kwam ik dus aan een binnenruimte!

Net voor 2022 werd een wild hersenspinsel een plan en maakte ik een afspraak bij de Kamer van Koophandel. Ik had al wat gespard met mensen om mij heen over een naam en dat werd Kickboxing Light. Ik wou een plek creëren voor iedereen, ongeacht vorm, kleur, geaardheid of ervaring.

Een plek waar iedereen lekker z’n ding kan doen en zichzelf kan zijn. De “light” in de naam moet je zien als cola light, kickboksen maar dan wat laagdrempeliger en vrijblijvender. Wel de volledige inspanning maar minder competitief.

Nu ik dit schrijf vier ik al een week een feestje in mijn hoofd want we bestaan 1 jaar! Om het te vieren heb ik voor iedereen een bidon laten maken met logo om het samen te vieren. In een jaar tijd zijn de groepen van 1 tot 5 naar 10 tot 20 personen gegaan, zijn er shirts en hoodies met bedrukking bijgekomen, uitbreiding van de ruimte van 10 vierkante meter naar 80 vierkante meter, een website en een fitnessgedeelte voor personal training!

De focus/visie voor nu ligt op meer werkvormen creëren, behalen van diploma’s in (kickboks) coaching en uitbreiding materialen. En vooral lekker hard werken en plezier maken met de mensen!

HI, JAN HIER VAN​

KICKBOXING LIGHT​

Ik ben Jan Hubers, geboren in ’89 in Deventer. Naast kickboksen houd ik van vissen, gamen en voetballen.

Al heb ik voor de gym het voetballen, mijn aquarium en mijn eigen kickbokslessen op moeten offeren om tijd en energie vrij te maken. Je kan dus zeggen dat ik er veel voor over heb gehad. En dat is het achteraf gezien helemaal waard!

Op jonge leeftijd begon ik al met werken in productie, ik heb in veel verschillende fabrieken gewerkt met weinig plezier. Overal raakte ik snel verveeld en ik kon moeilijk omgaan met de mentaliteit die er vaak hing en ik werd er ook zelf mee besmet.

Rond mijn 20e was ik het beu en ben ik gaan bouwen aan een ‘achterdeur’, iets waar ik altijd op terug kon vallen. Daar was ik rond mijn 28e mee klaar, ik had nu namelijk meerdere diploma’s en certificaten gehaald in de procestechniek. Zo pessimistisch als ik er aan begon, was ik verrast dat ik de eindstreep haalde. Met alles op zak dacht ik: En nu!?

Met heel veel pijn en moeite ging ik naar een loopbaancoach. Ik vond de prijs enorm hoog voor iets wat niet tastbaar is of wat je niet kan zien. Na een half jaar supermooie, intensieve maar ook pittige gesprekken liep ik de deur uit bij de coach en dacht: F@#&, ik weet nog steeds niet wat ik wil! Iedere morgen keek ik naar 2 grote vellen met tekst op de kledingkamer van de loopbaan coaching zonder resultaat. Maar toen.. Langzaam kwam geluk aanwaaien (of zag ik het voor het eerst), mijn mindset was veranderd. Alles wat eerder uit mijn handen glipte of mislukte ging ineens vanzelf en goed. Ik zag kansen en mogelijkheden in plaats van alleen maar obstakels! Nu doe ik eindelijk iets wat uit mijzelf komt, met passie en liefde.

Mijn pad in het leven was vaak ruw en hobbelig. Ik denk dat ik met mijn leeftijd meer levenservaring heb dan ik zou wensen. Ik zeg er altijd wel bij: Het kan honderd keer slechter. Maar nu het er toch is wil ik er een positieve draai aan geven en zo veel mogelijk mensen helpen. Mijn verleden is een innerlijke drijfveer geworden om te helpen. Dit is niet vanzelf gegaan, dit heeft een flink aantal jaren therapie gekost, individueel en in groepsvorm. Zonder eerst zelf door dat proces heen gekropen te zijn, of me erdoor heen geworsteld te hebben, zou ik hier nu niet staan. Ervaring is de enige én de beste leermeester.

Toen ik iets voor mijzelf wou beginnen, waren therapeutisch boksen en vrouwenzelfverdediging het plan om te gaan doen. Zulke plannen komen meestal niet uit de lucht vallen maar komen van binnen door dingen die ik heb meegemaakt. Ik kwam erachter dat dat nog niet kon, want ik heb hier (nog) geen papieren voor. Wel merkte ik dat het “normale” kickboksen explosief groeide. Daardoor is de focus nu heel iets anders komen te liggen. Maar in de toekomst ga ik 100% zeker iets doen met therapeutisch boksen en/of vrouwenzelfverdediging. Ik heb al een begin gemaakt door naar een BAM dag (boksen als agogisch middel) te gaan bij Bokscoaching.

Ook geef ik al een jaar les in een verslavings- en daklozenkliniek, waar ik ook veel voldoening uit haal.

Kickboksen heeft mij gedeeltelijk geholpen het rechte pad te bewandelen en het heeft onbewust in mijn jongere jaren gezorgd dat ik redelijk binnen de lijntjes bleef kleuren. Zonder die uitlaatklep weet ik niet wat ik nu was geweest, maar ik schat in dat het wel wat minder kleurrijk was geweest. Ik kon er mijn ei in kwijt, werd zelfverzekerder, vergrootte mijn draagkracht en verwerkte/dealde onbewust met dingen waarvan ik achteraf gezien niet wist dat ik er last van had.

Uitstekend
Gebaseerd op 36 recensies
Dianne Dijkman
Dianne Dijkman
2023-12-01
Sharon Siemelink
Sharon Siemelink
2023-12-01
Echt even een momentje voor jezelf.. lekker trainen in een gezellige groep waarbij je echt met een voldaan gevoel weg gaat..
The Galaxy Brothers
The Galaxy Brothers
2023-12-01
Kickboxing Light, de plek waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn! Ik kom al ruim 2 jaar hier met plezier trainen en raad het iedereen echt aan om de stap te nemen om te gaan trainen tijdens de leuke en leerzame lessen van onze sensei Jan! Osu!
Timur Yildirim
Timur Yildirim
2023-12-01
Hele fijne kickboks school met een ontspannen sfeer. Iedereen traint op zijn eigen niveau en er hangt geen onaangename sfeer. De lessen hebben altijd een creatieve invulling en Jan laat je flink zweten! Verder is er ook veel persoonlijke begeleiding daar waar dat nodig is & Jan besteed graag aandacht aan zijn leerlingen.
Goodhairday By Rachel
Goodhairday By Rachel
2023-11-29
Nooit gedacht dat ik kickboksen leuk zou gaan vinden. Sinds een paar maanden train ik nu bij Jan en ik sla het liefste geen les meer over. In een fijne groep waar je je welkom voelt heb ik ontdekt dat ik hier meer plezier aan beleef dan ik dacht, zowel fysiek als geestelijk is dit echt een aanrader. Soms is de eerste stap moeilijk, maar eenmaal gezet maak je alleen maar meer stappen vooruit!
Michelle Brendel
Michelle Brendel
2023-11-29
Als nieuwkomer in de groepstraining begon ik zonder enige ervaring, maar Jan zorgt ervoor dat je je gelijk op je gemak voelt. Het is mogelijk om op je eigen niveau te trainen. Al met al kan ik Kickboxing Light van harte aanbevelen aan zowel beginners als gevorderde sporters. Jan's toewijding aan het creëren van gevarieerde en uitdagende trainingen maakt het de moeite waard!
Bram Fleskes
Bram Fleskes
2023-11-25
Vijf sterren voor trainer Jan, dik en dik verdiend..!! Ik train nu een tijdje bij kickboxing light en wat mij bevalt is dat Jan goed luistert en op basis van wensen en doelen de trainingen aanpast. En net wanneer je denkt dat je comfortabel wordt tijdens de trainingen schroeft Jan het niveau omhoog en laat hij je keihard werken. Kickboxing light staat voor: toegankelijk voor iedereen, fysiek uitdagend, therapeutisch en fysiek en mentaal fit Jan, complimenten wat je tot nu hebt bereikt. We gaan nog lang door met elkaar vriend
Maxine Winkelman
Maxine Winkelman
2023-11-24
Mijn zoon zit sinds kort bij kickboxing light. Hij gaat er met heel veel plezier heen! Ik merkte gelijk dat hij erg blij en gemotiveerd raakte van de lessen die Jan geeft. Jan is een fijne man die weet wat hij doet en ziet wat een kind nodig heeft.
Marlon van der Hulst
Marlon van der Hulst
2023-11-24
Super leuk om te zien hoe Jan de afgelopen jaren is gegroeid. M’n eerste les was in een klein groepje. Nu geeft hij meerdere avonden en uren in de week les aan grotere groepen van jong tot oud. Iedereen is welkom en zo laat hij dit ook aan iedereen merken. Jan heeft passie voor wat hij doet. Jan probeert iedereen begeleiding te bieden waar het nodig is en je kan hem onder de les ook altijd om hulp vragen. Jan probeert de lessen altijd te variëren op techniek, kracht, zwaarte & persoonlijk uithoudingsvermogen. Hij neemt je mee in zijn enthousiasme en dat maakt sporten nog veel leuker!
Petra Logtenberg
Petra Logtenberg
2023-11-23
Hele leuke lessen waarin je op je eigen niveau aan mag sluiten. Jan heeft oog en aandacht voor je eigen proces en geeft gericht advies. Daarnaast heel fijn om niet aan een abonnement vast te zitten maar in te schrijven op momenten dat het jou past. Top!
Scroll naar boven
Chat openen
Vragen? Stuur een Whatsapp!
Hi, Jan hier. Waar kan ik je mee helpen?